ذات الله نيک زاد افزود: پژوهش در نارين قلعه آرام آرام به شهر تسري يافت که در جريان اين مطالعه ساختار و عناصر اصلي اين شهر تاريخي شناسايي و در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
وي تصريح کرد: تلاش و زحمت هاي گروه پژوهش و نماياندن ارزش هاي فرهنگي و تاريخي باقي مانده در اين شهر ، ضرورت وجود هسته دائمي براي ادامه کار حفاظت و پژوهش را گوشزد مي کرد.
نيک زاد با بيان اينکه بنابراين در سال 1379 رسما با عنوان پروژه بزرگ شهر تاريخي ميبد، کار ادامه يافت ، اضافه کرد: مرمت و احياي يکي از خانههاي تاريخي شهر به نام خانه سالار جهت استقرار گروه آغاز شد که در سال 1381 به بهره برداري رسيد.
وي همچنين گفت: اقداماتي از قبيل ادامه مطالعه و شناسايي بافت تاريخي شهر، پژوهش مسجد جامع و نارين قلعه، مرمت فضاها و عناصر شهري و فعاليتهاي ترويجي و آموزشي در شهر به انجام رسيد .
نيک زاد بيان کرد: در تجربه ي ميبد، با توجه به ترکيب توامان گروه پژوهش ، اجرا و حضور و ارتباط نزديک آنان در محلهها و در بين مردم، ساختار کار تخصصي مناسبي پديد آمد که خارج از ضوابط و مراحل دست و پاگير اداري قادر به انجام فعاليت در اين پايگاه بوديم .
وي ادامه داد: در نتيجه با شکل گيري چنين ساختاري، هسته اي به نام پايگاههاي پژوهشي از سوي مسئولان ميراث فرهنگي راه اندازي و به ديگر شهرها و پروژههاي قابل توجه ميراث فرهنگي تسري يافت .
نيک زاد خاطرنشان کرد: بنابراين ساختار کاري اين پايگاه در سه حوزه پژوهش، حفاظت ، مرمت ، معرفي و آموزش شکل گرفت و زير نظر هيات راهبردي فعاليت کرد و نيروهاي تخصصي مورد نياز نقاط مختلف ايران و بويژه از دانشگاه ها در پايگاه جذب شدند.
/104
انتهای پیام/